Топ Климатологът Георги Рачев разкри: Ще ни скове ли големият студ? Ето какво време да очакваме около празниците…

сняг проход зима пътища

За Коледа и Нова година ще бъдат положителни температурите и сравнително влажно. Това заяви топклиматологът Георги Рачев за времето по празниците пред БНТ. Той заяви, че е трудно да се даде дълга прогноза, а при Великобритания ще се формират големи циклони, които ще дадат отражение и у нас.

Актуалната прогноза за сезона, според американците ще бъде по-топла. „Англичани и други колеги излязоха с прогноза, че ще бъде най-тежката зима. За сега няма сериозни доводи зимата да бъде по-сериозна в Европа“, допълни Рачев.

„Снеговалежът днес ще прекъсне до няколко часа. Филип си отива, чакат ни нови циклони“, допълни Рачев. „Филип се изнася над Източна България, което предполага ниски сутрешни температури“.

„В сряда на Никулден ще има възможност за някоя снежинка, тъй като и максималнте температури ще бъдат от 4 – 5 до 8 градуса. На 8 декември ще бъде студено в ниската част на България, температурите сутринта ще бъдат от порядъка на -6 градуса. От Никулден ни очаква едно повишение на температурите. Намираме се в период с ниска сбъдваемост на прогнозите“, обясни климатологът.

„Общо взето ни очаква меко време през следващата седмица до края на първата половина от декември. След това ни очаква поредният средиземноморски циклон, който не се е формирал още. Актуалната прогноза за сезона продължава да бъде за малко по-топла зима. Засега студ няма“, каза още Рачев.

За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ




Бюлетин


    Категории