Какво с случва в коалицията!? ВМРО скочи по безпрецедентен начин на Бойко Борисов, докато той лети с Каракачанов

7 Dni Sofia30.11.2017
Каракачанов (11)

България не трябва ”мълчаливо и лекомислено” да отстъпва бившите царски имоти на Симеон Сакскобургготски. Това се казва в позиция от партия ВМРО, докато техният лидер и вицепремиер Красимир Каракачанов е заедно със Сакскобургготски и премиера Бойко Борисов на официално посещение в Саудитска Арабия.

В Министерството на правосъдието правят нов закон за уреждане на собствеността на имотите, за които семейството на бившия премиер води дела срещу държавата. Според хората на Каракачанов трябва да се създаде закон, който да опази тези в крайна сметка държавни имоти.

„Наместо това обаче виждаме опити за „сделка“ със Сакскобургготски – явно срещу предполагаеми негови международни контакти. Последните са доста съмнителни, но показват желанието на Бойко Борисов да приобщава всички към политиката си“, пишат те.

ВМРО напомня, че България отдавна е република, макар и това да е решено с „нелегитимен референдум“, който следва да се повтори „в интерес на коректността“. От партията се обръщат и към самия Сакскобургготски:

„Питаме: заради това ли беше всичко, господин Сакскобургготски? За да си върнете имотите? Не е ли това обидно към собствената Ви фамилна привързаност към България. Към кое в България е привързана Вашата фамилия? Към дворците ли? Господин Сакскобургготски, покажете великодушието, което настоявате, че имате. И се откажете от претенции!“

ВМРО отбелязват и грозния маниер на някои медии и журналисти да се обръщат към него с „Ваше Величество“, недопустимо както от гледна точка на протокола, така и на фактите.

Темата за царските имоти се актуализира, след като се разбра, че регионалното министерство е предложило отлагане на две дела – за „Врана“ и за „Царска Бистрица“, с цел постигане на споразумение. По първия казус все още няма произнасяне на първа инстанция, но по втория държавата е спечелила делото на втора инстанция. Вчера се разбра, че един от вариантите за решаване на въпроса е изготвяне на специален закон за царските имоти. Появиха се и опасения, че Симеон ще осъди България в Европейския съд по правата на човека в Страсбург. Делото там обаче е заради морататориума, наложен върху царските имоти по време на първия кабинет на Бойко Борисов.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван.