Жесток скандал тресе парламента! ДПС и Патриотите се хванаха за гушите! Обиждат се на „еничари“

парламента

Пореден скандал си спретнаха Обединените патриоти и ДПС. Причината бе декларация от страна на лидера на Движението Мустафа Карадайъ. От парламентарната трибуна заяви, че настоява президентът, парламентът и правителството да се разграничат от антидържавните прояви на националистите и опитите им за прекрояване на границите.

„На 26 ноември 2017 г. с поредица от факелни шествия, организирани от ВМРО и други националистически организации, се афишира напиращият реваншизъм този път в рамките на исторически реминисценции, опити на използване на исторически факти като договори, чието действие е отдавна суспендирано от последващи договори“, каза Карадайъ. По думите му това представлява опасен опит за прекрояване на национални граници.

Освен това ДПС остро осъждало този акт и настоява Народното събрание и правителството да се разграничат от „антидържавните“ според тях прояви на националистите.

Не закъсня и отговора на Патриотите. Дясната ръка на вицепремиера Красимир Каракачанов, Юлиян Ангелов жегна остро лидера на ДПС. „Наближава Коледа, а тогава в ДПС се случват чудеса – докато Ахмед Доган се гордее да е националист, вие отричате“.

Той заяви, че днес се е видяло, как една партия се държи антибългарски, как една партия обслужва интересите на чужда държава, как една партия отрича, че Ньойският договор е несправедлив за българската държава. „За пореден път доказахте, че сте антибългарска партия вие от ДПС“, поясни Ангелов. Ангелов припомни, че Ньойският мирен договор оставя стотици хиляди бълагари извън пределите на България. „Не трябва една държава да бъде наказвана и да бъдат отрязани от нея територии, населени с етнически българи.“, каза той и подчерта, че това не трябва да се повтаря. Ангелов стигна и по-далеч, като се обърна към депутите от ДПС с „еничари“, заради недопустимата им декларация.

Йордан Цонев от Движението поиска Ангелов да бъде изгонен и призова председателят на парламента да изгледа внимателно записите и да вземе незабавни мерки, за отстраняването на депутата от ВМРО от зала.

Караянчева припомни на Цонев, че е реагирала адекватно, като е направила забележка на Ангелов и даде 30 минути почивка, за да се успокоят страстите.

Източник: Пик


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ




Бюлетин


    Категории