Ексклузивно! Икономическа полиция започна разследване за милионите на Мартин Петров… (ВИДЕО)

Мартин Петров Бербатов

Мартин Петров и личната му банкерка ще бъдат разпитани по случая, категоричен е главен комисар Христо Терзийски пред БЛИЦ TV

„Имаме образувана преписка, която ще се работи от служителите на отдел „Икономическа полиция“  в ГД „Национална полиция“.

Дадени са много на брой, подробни и конкретни указания от прокурор от Софийска градска прокуратура. Този случай е на производство и ще бъде разследван от колегите от оперативните служби. Това мога да кажа по този случай.“.

Това заяви пред БЛИЦ главен комисар Христо Терзийски, директор на Главна дирекция „Национална полиция“.

Потърсихме мнението му по повод твърденията на футболната ни звезда от близкото минало Мартин Петров, че е „изгорял“ с 3,8 млн. лв., след като в продължение на години са били източвани банковите му сметки в „УниКредит Булбанк“.

Футболистът установил измамата на 18 август тази година при посещение в клон на банката. Тогава разбрал, че трудовият договор на назначения му от трезора личен банкер Ирина Атова е прекратен още преди 10 месеца. В този период обаче уволнената служителка продължавала да предоставя на Петров информация за неговите сметки, депозити и операции.

Шокът за бившия национал дошъл малко по-късно, когато поискал официални справки за движението на парите му.

Оказало се, че в периода 2007 – 2017 година без негово знание, съгласие и подпис са извършени над 450 платежни операции по 13 негови сметки. Сред тях дори теглене на пари в брой на каса в офис на банката, закриване и откриване на депозити и превеждане на суми на трети лица, които Футболист №1 на България за 2006 година не познавал.

„По този казус са дадени изключително детайлни и конкретни указания от прокурор от СГП и ние сме длъжни в срока, който той ни е определил да бъдат изпълнени.

В тези действия включвам и това, което казвате и Вие – разпитите на тези две лица, които визирате са изключително важни за решаването на този казус“, подчерта главен комисар Терзийски пред БЛИЦ TV.

От „УниКредит Булбанк“ заявиха пред БЛИЦ, че ще окажат съдействие на компетентните органи.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван.