Само в 7DniSofia.bg

Няма да повярвате колко фирми в България ще дават коледни бонуси! Вие сред щастливците ли сте?

7 Dni Sofia27.11.2017
Пари
3-ма от 4-ма собственици на фирми са готови да раздадат бонуси на работниците и служителите си преди коледните и новогодишните празници, съобщава „Монитор“.
„Имайки предвид сегашната ситуация на пазара на труда и добрата година, която се очертава като ръст на производството, продажбите и на БВП може да се очаква делът на фирмите, които ще раздадат бонуси да е по-високо от миналата 2016-та, когато той беше над половината“, прогнозира за „Монитор“ Добрин Иванов, изпълнителен директор на Асоциацията на индустриалния капитал в България (АИКБ).
По време на празниците голяма част от хората ще разчитат именно на бонусите и на спестяванията си за покриване на разходите. Това пък смята финансовият консултант Тихомир Тошев. „Вече няма настроения за вземане на заеми, които да се изхарчат за броени дни и след това да се изплащат дълги месеци наред и да увеличат рисковете от задлъжняване”, обясни той.
По думите му засега не се забелязва нарастване на търсенето на потребителски кредити за тази цел. Според него това се дължи на ръста на доходите, което позволява на хората да се справят с повишените разходи за празниците без да им се налага да теглят заеми. Други експерти пък пресмятат, че средно всяко домакинство ще се охарчи с по около 230 лв. само за коледни и новогодишни подаръци.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван.