Само в 7DniSofia.bg

Каракачанов побесня: Писна ми, да се занимават с бельото на хората! Остава да си вадим слипове и бандажи на показ

Красимир Каракачанов

„Писна ми, не знам и на другите как не им писна да се занимават с бельото на хората. Остава да вадим на показ слипове и бандажи!Къде виждате нацистки символи. Какво като има думата „вермахт“. Това е глупост, видно е за какво става дума – за рокаджийска група. Вие къде виждате нацистки символ?

Най-популярната песен на тази група е „Бирмахт“, това какво ви говори? Просто музика. Това заяви в ефира на „Здравей, България“ министърът на отбраната Красимир Каракачанов относно опита за скандал със снимка на Петър Харалампиев, председател на Агенцията на българите в чужбина. „Не знам кой прави този компромат. Като искаш да уязвиш някого започваш да вадиш кой се е снимал в музея на мадам Тюсо, кой си е направил прическа. Това няма нищо общо с работата на даден човек. Бих коментирал работата на Агенцията на българите в чужбина, какво да говоря сега за рок група.

Групата „Кисс“ спомняте ли си? Някой сети ли се да ги обвини, че двете букви отзад са написани като „СС“ от втората световна война. Ако аз сложа такава тениска на тази банда какво ще каже? Някой може да каже, че има „СС“ на края на блузата и да бъда разнасян“, каза още Каракачанов.

„Една партия може да бъде демонтирана само от избирателя. Всяка партия се бори за властта. Ако влезеш обаче в парламента и никой не иска да прави коалиция с теб е друг въпрос“, каза Каракачанов на въпрос дали има шанс да отпаднат от управлението.

„Председателят на парламента беше излъчен от партия ГЕРБ, те имат право да оттеглят кадрите си, когато смятат, че е необходимо. Аз смятам, че оставката на Главчев беше грешка. Опозицията не търси диалог, тя се възползват от ситуацията и търси просто конфронтация и скандал. Ходят и пишат доноси срещу страната ни, не ги интересува какво ще се случи със страната ни. На тях им е важно да са на власт следващото правителство“, каза той.

„Мисля, че стъпките от началото на август между България и Македония за подобряване на отношенията, бяха много хубави. Това трябва да продължи. Не става въпрос за политика, а за морален акт, ние сме имали години обща история в миналото. Логично е сега нашата църква да се обърне в подкрепа към нашите едноверци в Македония“, каза той. „Смятам, че е правилно да има контакти между двете църкви. Охридската архиепископия трябва да признае нашата патриаршия като майка“, завърши той.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван.