Само в 7DniSofia.bg

Ексклузивно! Иван Костов сърдит на народа за приватизацията: Не ме интересува, че ще ме плюят! Аз направих това, което трябва…

Иван костов

Иван Костов отново е сърдит на народа и на политиците, стана ясно от интервюто му днес впредаването „Тази неделя“ по Би Ти Ви. Повод за разговора бяха готвените конституционни промени за приватизацията.

„Нищо не искам от хората да ме запонят, не ме вълнува това. Аз съмправил това, което е трябвало. Направил съм всичко според силите си, не ме интересува, че някой ще го оплюе. Нямам нужда от народна любов“, каза бившият премиер.

Резултатът от приватизацията бил 4,8 млрд. лв. „Това са официални данни на българската статистика. А не измисени като от Филчев и от Плевнелиев. Да се твърди, че тези милиарди са откраднати, е ненормално“, поясни Костов. България била най-бедната държава в Европа, защото обявявала два пъти фалити.

„През 1997 г. дойдоха инвеститори. Те не могат да бъдат наречени крадци, защото върнаха живота на умрели предприятия. Стотици инвеститори от чужбина дойдоха да приватизират. Резултатът е положителен. Аз съм горд. Ако твърдим, че е престъпна приватизацията, къде са осъдените. Как тогава в продължение на тези години прокуратурата е повдигнала десетина или да речем 20 обвинения и не ги е доказала“, разгневи се Костов. Той призова да се направи приключителен баланс на Агенцията по приватизация, за да“ излезе българското общество от тежката травма“.

„Приравняването на приватизацията с престъпление срещу човечеството, нека си остане на съвестта на тези, които го предлагат. Приватизация се направи в цяла Европа. Нямам от какво да се страхувам, ако се приемат проомените в конституцията за приватизацията“, призна Костов.

„Приватизацията е единственият начин да се създаде пазарна икономика в България. Тези които сега се радват на европейските средства, излиза, че са везли в съдружество с престъпници, ако се слушат сегашните митове. Сега се сеят ветрове, защото се атакува сърцевината на страната.Трябва да се внимава, в очите на европейците звучи много асурдно“, каза Костов. И прекъсна гневен интервюто с думите: „Неми се говори повече“.

2 коментара

  • Кака Пена

    26.11.2017 at 14:41

    Не го питайте за приватизацията! Той просто ДРУГО не може да каже…

  • Сердарова

    26.11.2017 at 15:24

    Не му изнася на г-н Костов!!!!! А ??Крадци!!!!!!!?

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван.