Йорданка Фандъкова мина в настъпление срещу БСП! Кметът на София: Аз съм долу, и то много долу”!

7 Dni Sofia25.11.201738680
Фандъкова Честване на обединението на источна Румелия с княжество България (11)

“Аз съм долу, и то много долу. Долу съм и в метрото, долу съм и когато се строеше подземният археологически музей и успяхме да построим и два музея за тези години, наред с тези видимите неща като метрото, завода за отпадъци, 90 детски градини, 3 нови училища, в момента разширяваме останалите. Такива мащаби на развитие и на строителство в София не е имало и няма какво друго да кажат нашите опоненти, защото те не могат да кажат, че не се работи. Няма как да кажат, че не се работи, и затова се фокусират върху проблемите, които съпътстват всяка дейност.”

Това заяви столичният кмет Йорданка Фандъкова, след като инспектира изграждащата се метростанция на кръстовището на булевардите “България” и “Иван Гешов”, в отговор на въпрос ще слезе ли при протестиращите, които искат оставката й заради ремонта на бул. “Дондуков”.

“Виждаме, че се призовава вече и от страна на БСП, и на други политически сили. Така че предизборната кампания започна, вече я обявиха някои от основните политически сили, и това предстои да го гледаме. Ние ще продължим да си вършим работата, защото тя е за града и наистина всичко, което правим, остава. И само след 2 г., а и когато нас няма да ни има на тези позиции, метрото ще превозва близо половин милион души”, подчерта Фандъкова.

“Самите протестиращи признават, че исканията им са политически. Аз приемам всякакви критики и винаги, когато са работи, особено в такива мащаби, има и проблеми, но ние сме за това тези проблеми да можем да ги преодоляваме и да продължаваме напред, за да продължим развитието на града. Това да се иска оставка за всичко, някак звучи или несериозно, или политически”, заключи кметът на столицата. След като с транспортния министър Ивайло Московски излязоха от тунелите при пл. “Ручей”, тя похвали всички, ангажирани в изграждането на подземната железница: “Благодаря специално на инж. Братоев (шефа на метрото – б.а.) и на управляващия орган, защото ние работим заедно, като един екип. Това са хора, които денонощно работят, и се струва да се покаже техният труд.”