Синоптиците извадиха зимната прогноза! Ето в кой ден от новата седмица ще ни затрупа сняг…

сняг проход зима пътища

През следващото денонощие в равнините и низините ще бъде с мъгли или ниска облачност. След обяд в Източна България ще се появи слаб югоизточен вятър и облачността и мъглите там временно ще се разсеят.

В планинските райони през деня ще бъде предимно слънчево. Минимални температури, в повечето райони, ще бъдат между минус 1 и плюс 4 градуса, по морския бряг между 8 и 10 градуса. Максималните температури ще бъдат предимно между 7 и 12 градуса. В София минимална около минус 1 градуса, максимална около 11 градуса.

Над Черноморието ще има мъгли или ниска облачност. През деня ще се появи до умерен югоизточен вятър и в следобедните часове мъглите ще се разсеят, а облачността разкъса и намалее. Максимални температури 12-13 градуса, колкото е и температурата на морската вода. Вълнението на морето ще е 2-3 бала. В планините ще бъде слънчево. Ще духа до умерен югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 9 градуса, на 2000 метра – около 4 градуса, предаде Блиц.

В неделя облачността над цялата страна ще се увеличи, но ще се задържи без валежи. На места в низините и котловините ще остане мъгливо. Вятърът ще е слаб, в източните райони до умерен от югозапад. Минималните температури ще са предимно между 2 и 7 градуса, а максималните от 4-5 градуса в районите с трайна мъгла до 13-14 градуса на места в Източна България.

В понеделник с усилване на вятъра от северозапад ще нахлуе студен въздух. Ще има и валежи, отначало в западните райони, а до края на деня в цялата страна. С понижението на температурите, във високите полета в Западна България, Предбалкана и Лудогорието дъждът ще премине в сняг.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван.


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ




Бюлетин


    Категории