Не е истина какво ще се случва в bTV по Коледа! Ето го новият шеф на телевизията, праща го Пеевски, на когото дължи милиони

7 Dni Sofia24.11.2017
Красимир Гергов

Красимир Гергов ще оглави бТВ в най-скоро време. Считаният доскоро за рекламен бос е изборът на Делян Пеевски за поста. Депутатът-олигарх от ДПС отдавна притежава акциите на Гергов в телевизията. Негова е и голяма част от бившата рекламна империя на Гергов.

Задлъжнелият с милиони към КТБ и към Пеевски вече бивш „крал на рекламата“ е принуден да участва в плановете на Пеевски, независимо дали това му харесва или не.

Това заявиха източници от обкръжението на депутата. Решението Гергов, който е бивш служител на Държавна сигурност, да стане шеф на бТВ било съгласувано с хората около Пеевски.

Само преди дни бившият съсобственикът в „Интермедия“ Пламен Каменов обяви по телевизия BIT, как хора, изпратени от Делян Пеевски са откраднали в. „Шоу“, „Над 55“, „Доктор“ и сайта „Блиц“.

Въпрос на дни е да се решат окончателно кадровите промени в бТВ Медия Груп. В момента главен изпълнителен директор е Флориан Скала – от 13.12.2016 г. Много е възможно промените да се случат в навечерието на Коледа, за да се избегне евентуално скандалът, смятат запознати.