Вежди Рашидов посече жестоко Нинова и БСП: Главчев беше прав да я изгони! Те се държат хашлашки

Вежди Рашидов

„Студиата станаха място където има само негатив. Вече две години в България не се говори за мигранти, присъствал съм на всички разговори между Борисов и Ердоган, ако някой си мисли, че това е тема, която трябва да гъделичкаме“. Така коментира Вежди Рашидов пред Би Ти Ви темата за оградата и филма на Елена Йончева.

„По 20-30 човека минават навсякъде, ако бяха минали 5000 човека, тази ограда щеше да се строи като брюкселска дантела. Защото ако трябваше да храним бежанци, както беше тръгнало, тогава какво. За това Ердоган поиска тази помощ, за да може като свърши войната, хората да могат по-бързо да се изнесат“, заяви още шефът на културната комисия към Народното събрание.

Той заяви, че на оследната среща Ердоган и Борисов си стиснали ръцете, че границата трябва да се пази, защото нашата икономика няма да удържи, ако тръгне бежански наплив към нас.

„Нека да го поздравим Бойко Борисов, без да му правя четки, но той се справи отлично. Ние не сме обещали нищо, Бойко е длъжен да поддъжра добри отношения с всички съседни страни“, заяви още бившият културен министър.

Рашидов защити Димитър Главчев за отнемането на думата на Корнелия Нинова миналата седмица и определи риториката на БСП като „хашлашка“. „Той постъпи правилно, чуйте какво говори Корнелия Нинова от трибуната, тя не може да приеме, че Бойко Борисов е законно избрания министър-председател“, каза Рашидов за скандала в парламента, след който Главчев подаде оставка като председател.

По повод съвместното заседание на българското правителство и македонското, Рашидов е категоричен, че трябва да има дипломация между двете страни и припомни вандализма с разрушения преди години паметник в Македония.

„За първи път от 1300 години вкарах в музей българската култура“, като разкри че се е хванал на бас с Митеран. „Хванахме се на бас, че ако той е щастлив от това което ще види в България той ще помести в Лувъра наша изложба. След като показахме тракийските царе, които се видяха от 4 млн. души“, заяви Рашидов.

Той похвали културния министър Боил Банов за приемствеността и това, че единствен е продължил добрите проекти.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван.


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ




Бюлетин


    Категории