Само в 7DniSofia.bg

Шефът на европарламента отсече: В София се чувствам като у дома си! С Борисов имаме лични взаимоотношения… (СНИМКИ)

23737994_2084254708469255_8711413988870510175_o

Премиерът Бойко Борисов и министрите обсъждат европредседателството на България с шефа на европарламента Антонио Таяни, генералния му секретар Клаяс Веле и представители на парламентарните групи в Брюксел.

Мисля, че във всеки един момент българското председателство може да се справи. Аз съм оптимист и съм сигурен, че с подкрепата на Европейския парламент ще имаме успех“, заяви премиерът Борисов след съвместната среща на правителството с Антонио Таяни.

Председателят на Европейския парламент благодари на Борисов за възможността да се помогне на ЕС за присъединяването на страните от Западните Балкани.

Министър-председателят Борисов заяви категорично, че ще настоява пред Европейския съвет мигрантите да останат в Турция, да се плати каквото е необходимо, но мигрантите да не влизат в Европа.

„В момента не става въпрос за присъединяване на Турция в Европа, а за нормални отношения“, заяви Борисов, като допълни, че не трябва да се бяга от темата.

Премиерът благодари на всички, които са се включили в срещата, защото председателството не е на една партия, а на цяла България. Таян от своя страна отправи благодарност към Борисов и правителството, за начина по който са ги преили. „Тъй като съм италианец за мен гостоприемството е голяма радост, а тук в София всички ние се чувстваме като у дома си. Това не беше формален прием, а дружески прием, големите политически споразумения се постигат с лични взаимоотношения, каквито ние имаме“, допълни Антонио Таяни.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван.