Хвърлиха две бомби! Службите да разследват защо “Булгартабак” на Пеевски снабдява с контрабанда “Ислямска държава”

7 Dni Sofia21.11.201720320
1
Журналистът Мирослав Иванов коментира информацията на турските служби, че българската компания Булгартабак е част от контрабандна схема.

“Това не е първият случай, в който турските служби дават знак, че стоки на Булгартабак са забъркани в контрабандни схеми”, заяви Иванов в предаването “Честно казано” с Люба Кулезич.

“Новото, което няма как да бъде заметено под килима от прокуратурата е, че за първи път Булгартабак директно се посочва като източник на контрабанда. Ако досега се е говорило за марки, сега турските служби директно посочват компанията” допълни Иванов.

Според него това е само част от доклада на турските служби. “Но дори това, което е предназначено за медиите, е шокиращо и би трябвало българските служби да се интересуват от това, което е разкрито”, допълни Иванов.

Темата коментира и журналистът Асен Йорданов.

“Темата не е нова. Новото е, че сигналът е подаден на Интерпол от турските специални служби. Важно е да отбележи, че продължават взаимоотношенията на Булгартабак с терористични организации в Близкия изток”, допълни Йорданов.

По думите му районът, в който се контрабандират цигарите на Булгартабак на Делян Пеевски е един от най-горещите в света, с представители на кюрдските сили и “Ислямска държава”.