Григор е единствения българин, който може да каже откъде са му последните 11 милиона! А какво написа „Гардиън“…

7 Dni Sofia20.11.2017
григор димитров 2

С великолепната си победа над Давид Гофен в Лондон Григор Димитров напомни за друг знаменит двубой в историята на тениса. Битката тази вечер продължи над 2 часа и половина и се превърна в най-дългия финал на надпеварата от 1978 година, когато Джон Макенроу срази Артър Аш в „Медисън Скуеър Гардън“ в Ню Йорк.

Титлата е четвърта през сезона в актива на Гришо. Тя му осигури чек за $2 549 000, а останалите му приходи от началото на годината се равняват на около 3 милиона долара. През изминалите 14 месеца той записа общо 44 победи, а завоюваните само в Лондон 1500 точки го изстреляха до невероятната трета позиция в световната ранглиста.

„Ако българинът успее да поддържа темпото и в Мелбърн през януари, той и треньорът му – Дани Валверду, който дълги години работеше с Анди Мъри, могат да очакват един още по-успешен сезон“, написа британското издание „Гардиън“.

В материала се посочва още, че Димитров и Гофен са предложили тенис от най-високо ниво. „Българинът спечели, но белгиецът не се превърна в обикновен губещ“.

коментар

  • Стоян

    20.11.2017 at 6:35

    Григор е доказателство за това, че българите са една от най- надарените хора в света! Жалко, че сами не си позволяваме да сме първи!!!

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван.


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ




Бюлетин


    Категории