Строги наказания за шофьорите! Ако ни хванат да караме бързо, ще ни наказват в най-близкото районно управление…

полиция

Разпоредил съм от днес водачите, които са извършили тежко пътно нарушение, да се извеждат от автомобилния поток и да се наказват в най-близкото районно управление. Това каза главният секретар на МВР гл. комисар Младен Маринов, на брифинг в Министерския съвет, след среща при премиера Бойко Борисов във връзка със зачестилите катастрофи в участъка Ловеч-Ябланица, съобщава Фокус.

„Снощи с министър Радев бяхме на място на трите инцидента в трасето към Ловеч. Идеята беше да проверим на място дали има нещо, което не сме направили, дали нещо липсва по инфраструктурата на пътното съоръжение. Установихме, че пътното съоръжение е направено по европейски стандарт с ясно видима маркировка, трасирано със светлоотразителни знаци и мантинели, абсолютно всичко, което е необходимо, е извършено. Към този момент през 20 км имаше пост на полицията, по цялото трасе и въпреки всичко се оказа, че това не е достатъчно и пак се случи пътнотранспортно произшествие с човешки жертви“, коментира Маринов.

По думите му в името на човешкия живот ще се предприемат още по-рестриктивни мерки към нарушителите на Закона за движение по пътищата.

„Анализът за тези пътнотранспортни произшествия показа, че те са се случили единствено и само от грубо незачитане на Закона за движение по пътищата от водачите. В тази връзка съм разпоредил и от днес ще се изпълнява при констатирано тежко нарушение на Закона за движение по пътищата водачите да се извеждат от автомобилния поток и наказанията да се налагат в най-близкото районно управление на МВР“, допълни главният секретар и уточни, че в извън населени места може да не е толкова близко.

„Призивът ми е, ако искате да стигнете на време, не нарушавайте правилника. В противен случай ще бъде необходимо да посетите районното управление, което е в този участък“, каза още гл. комисар Младен Маринов.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван.


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ




Бюлетин


    Категории