Само в 7DniSofia.bg

Още от сутринта! Йончева ревниво прикрива Христов за „дебилите“ и захапа Главчев: Той ни лиши от слово…

елена йончева

Партията-столетница не спира да лъска имиджа си, изживявайки се като основна опозиция на властта. В студиото на „Събуди се…“ Елена Йончева се изяви като отявлен рупор на червената политика на БСП. В началото на разговора тя заяви: „Оставката на председателя на Народното събрание Главчев бе успех на демокрацията. Защото той наруши правилника и лиши от слово председателя на най-голямата опозиционна партия. Това никога не се е случвало до този момент“.

„Оставката на господин Главчев е важна за всеки един от нас, не само за БСП… Подаването за оставки не трябва да бъде индулгенция, не трябва да бъде замитане на следата. И това се случи с Делян Добрев. Това не е скандал, това е престъпление. Става дума за създаването в Хасково на една огромна корупционна схема. И ако прокуратурата не се самосезира, ние ще внесем сигнал в ДАНС и прокуратурата. Става дума за 305 милиона лева, усвоени през една роднинска фирма в Хасково, в нарушение на Закона за държавния служител. Когато имаме нарушение на закона, когато имаме престъпление, трябва да се подаде оставка и смятам, че това е редно“, заяви Йончева.

Тя заяви, че „вече винаги е късно да се иска вот на недоверие към кабинета“.

Йончева обаче не намери паралел между издънката на Иво Христов за „дебилите“, който не подаде оставка като морален акт, и напускането на поста на вече бившия председател на Народното събрание. Тя оправда съпартиеца си с това, че се бил извинил за обидното „дебили“, с което нарече 80% от българите.

„Ябълката на раздора“ – филма й „Граница“ журналистката коментира така: „Не смятам, че това е скандал. Ние показахме факти, свързани с корупция за сметка на държавната сигурност на нашата страна. Има канали, покровителствани от високо във властта, канали, които съществуват благодарение на служители на Гранична полиция… Ако тези факти са известни на службите, както каза господин Цветанов, вероятно не трябва да правим повече журналистически разследвания“.

Йончева заяви, че ще бъде направено копие на филма, което ще бъде представено на посланиците на ЕС, за да бъде направено по-мащабно разследване и да бъде гарантирана сигурността на свидетеля, разкриващ корупционните схеми по границата.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван.