Татяна Дончева: Цецка Цачева ще ни се види Айнщайн Главчев се престарал в чинопочитание на падишаха, Караянчева не може да се надскочи

Цвета Караянчева

Димитър Главчев е жертва на собствения си капацитет, а Цвета Караянчева не разбира от законодателство и Цецка Цачева ще ни се види Айнщайн. Така лидерът на ”Движение 21“ Татяна Дончева коментира в събота пред бТВ рокадите на председателското място в парламента. По думите й подалият оставка председател на Народното събрание Димитър Главчев е жертва на собствения си капацитет. ”Това е пример за всички ”калинки“, сложени от ГЕРБ по всички възможни ведомства и институции – хора, които нямат качества за постовете и нямат подготовка“, каза Дончева. Според нея той се е ”престарал в чинопочитание на падишаха“, когато е изгонил лидера на БСП Корнелия Нинова, това е било без никакво основание и той трябва изобщо да напусне парламента.

За новия председател Цвета Караянчева Дончева каза, че тя е ”партиен секретар от Кърджали, няма какъв съвет да ѝ даваш, тя не може да се надскочи”. ”Тя беше основната метачка на плювни от страна на ГЕРБ и сега, като председател на парламента, не може да има друг авторитет”, посочи Дончева.

”Председателят на парламента трябва да бъде балансирана фигура, която разбира от законодателство – тя там е абсолютно боса, няма елементарна подготовка.

Дори Фидоска, със странната си диплома по право, имаше някаква представа. Цецка Цачева ще ни се види Айнщайн“, коментира Дончева.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван.