Напрежението ескалира! Цялата „О2 Арена“ крещи името на Григор Димитров! А по трибуните се развя българският флаг…

Григор Димитров

Задава се един от най-важните мачове в историята на българския тенис! Григор Димитров се изправя срещу Пабло Кареньо-Буста, а победа на Гришо ще означава гарантирано класиране на Димитров в Топ 4 на Тура в края на сезона.

Нещо повече, успех на Григор тази вечер, гарниран с победа в полуфиналите за Димитров ще изстреля Гришо в Топ 3 на ранглистата за кампанията. Непосредствено зад легендите Рафаел Надал и Роджър Федерер, информира Пик.

Димитров е първи в група „Пийт Сампрас“ на Заключителния Мастърс за 2017-а, Кареньо-Буста замени Надал и към момента е без успех в надпреварата. Срещата започва малко след 22:00 часа българско време и е много важна за класирането в тенис-ранглистата.

Полуфиналите ще се проведат в събота. От 16:00 часа ще спорят Федерер и Давид Гофен, а от 22:00 часа българско време ще играят Григор Димитров и Джак Сок.

До момента Григор и Пабло Кареньо-Буста имат помежду си 4 двубоя на ниво АТП. Победите са 2:2.

А роден успех днес ще означава 100-процентово класиране на Гришо в Топ 4 на Тура за годината – феноменален триумф за българския спорт.

Мястото е „О2 Арена“, в английската столица – Лондон! Турнирът е Финалния Мастърс за 2017 година! Огромна родна агитка подкрепя Григор, а мачът обещава да се превърне в исторически за нашия спорт!

Напрежението се покачва! Григор Димитров показа пределна мобилизация още на тренировката преди сблъсъка, родителите на големия тенисист – Мария Димитрова и Димитър Господинов изгледаха заниманието, а сега ще подкрепят отново своя син.

Знамена в бяло-зелено-червено по трибуните!

„Давай, Гришо“, кънти в столицата на Англия.

Българинът победи с 2:1 сета Тийм и записа експресен успех с 2:0 сета над Гофен досега в състезанието. Ще осъществи ли хеттрик от победи в груповата фаза, гарнирайки страхотното си представяне и с успех срещу Кареньо-Буста?


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ




Бюлетин


    Категории