Внимание! Нова измама плъзна в България: Купуват телефони на наше име, като ни крадат личните данни, а след това ние ги плащаме…

телефон

Да задлъжнееш за скъп телефон, без да си го купувал и без да го притежаваш. В нова измамна схема мошеници крадат личните ни данни и си поръчват скъпи смартфони на наше име, предаде Нова тв.

Преди седмици Ива и Калин изненадващо научават, че всеки от тях си е купил последен модел мобилен телефон с абонаментен план.

„Впоследствие става ясно, че съм си заявила нова карта, нов номер – към моя досегашния. Малко над 2 000 лева е сумата, която трябва да изплатя“, разказва Ива Боцева.

Скъпите телефони са поръчани по интернет. Но не от Ива и Калин. А от някой друг. Засега неизвестен. Двамата поотделно започват да разплитат схемата. Оказват се с открадната самоличност. Подават жалка до мобилния оператор и до полицията.

А телефоните е трябвало да бъдат доставени на адрес в София. По куриер. Ива успява да се обади навреме на спедиторската фирма и да спре доставката на устройството. В крайна сметка измамата е предотвратена.

От мобилния оператор отричат да имат общо със схемата. Не знаели кой и как е откраднал личните данни на клиентите им, но са категорични, че не е техен служител.

Полицията все още търси измамниците.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван.


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ




Бюлетин


    Категории