Само в 7DniSofia.bg

Димитър Главчев на извънредна среща с премиера, минути преди гласуване на оставката!

Главчев Честване на обединението на источна Румелия с княжество България (12)

Премиерът Бойко Борисов провежда среща с председателя на парламента Димитър Главчев в Народното събрание. Министър председателят пристигна в парламента преди днешното заседание и в момента е в стаята на председателя на Народното събрание Димитър Главчев.

В рамките на днешното пленарно заседание се очаква депутатите да дебатират и да подложат на гласуване искането за оставка на председателя на парламента Димитър Главчев. То бе депозирано от групата на „БСП за България“, а под него стоят подписите на 88 народни представители.

До искането на оставката на председателя на Народното събрание се стигна, след като той отстрани от пленарното заседание в сряда лидерa на „БСП за България“ Корнелия Нинова и народния представител Антон Кутев.

Скандалът започна от искането на БСП за изслушване на премиера Бойко Борисов заради изказването му, че в НС има хора, замесени с наркотрафик и купуване на гласове. Те го призоваха да дойде в пленарната зала, за да обясни какво има предвид с изказването си и да назове тези хора, но предложението бе отхвърлено от депутатите.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван.