ГЕРБ и БСП се подготвят за битка за главата на Главчев! След броени минути ще решават съдбата му, а Борисов отсече: Искат да събарят държавата…

Бойко Борисов (10)

БСП и ГЕРБ се точат за жестока битка в парламента, а премиерът Бойко Борисов подрани и преди броени минути влезе в сградата. След по-малко от час там като точка първа ще се гледа оставката на председателя Димитър Главчев. БСП и ДПС поискаха главата му след бурен скандал, довел до наказание за лидера на социалистите Корнелия Нинова, а после и за червения депутат Антон Кутев.

“БСП няма да бойкотират парламента, не очаквам напрежение. Искат да събарят държавата. Сега ще ги питаме какво целят, вторник идва европейският парламент, може би с това е свързано напрежението. Защо да има предсрочни избори, като преди 6 месеца имаше”, лаконичен беше Борисов в кулоарите.

“Не сме в криза. Ескалацията на напрежението от началото на това Народно събрание не е случайна. БСП непрекъснато търсят конфронтация и това доведе до тази запалена искра. Случват се добри неща – добър бюджет, добър доклад, добавки за пенсионерите. Тези новини не се харесват на опозицията и те искат да отклонят вниманието от тях. Добър ход на Нинова е да изведе групата си да по време на гласуването на закона за концесиите, така и вълкът цял и агнето сито”, заяви зам-председателят на парламента Цвета Караянчева пред Нова телевизия.

“Трябва да сме отговорни”, призова Караянчева. Тя беше категорична, че Главчев ще оцелее, защото те ще го подкрепят.

Колегата й от БСП Валери Жаблянов, отрече да има такъв план в опозицията. “Дори премиерът Борисов призна, че Димитър Главчев е нарушил правилника с наказанието на нашия лидер Корнелия Нинова”, заяви той.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *