Пълен обрат! Парламентът реши, още утре да гласува оставката на Главчев! Това ще е точка първа от дневния ред…

Главчев Честване на обединението на источна Румелия с княжество България (12)

Оставката на председателя на парламента е насрочена за утре сутринта като първа точка от дневния ред на Народното събрание, съобщава Канал 3.

Така спорът между вносителите от БСп и ДПС и всички останали – ГЕРБ, ОП и Воля, които бранят Главчев, ще се завихра рано-рано , в  9.00 часа.

БСП се хранят от скандали и не искат да се чуе от хората за коледните добавки на пенсионерите, коментира зам.-шефът на Народното събрание Цвета Караянчева по повод бойкота на червените да напуснат пленарните заседания, докато председателят на НС Димитър Главчев не бъде свален от поста. БСП не искат да се чуват добрите неща, които е свършило правителството, добави депутатката от ГЕРБ.

“Искат да направят така, че всичко добро, което се случи за правителството, да не се чува, а да се чуват само тези скандали, от които хората се дразнят и както се казва, сменят канала на телевизията”, коментира Караянчева. Тя не е изненадана от подкрепата на ДПС за подписката, защото двете партии “винаги са били заедно и днес го доказват”.

По-рано днес, коментирайки пред журналисти, скандала с изгонването на Корнелия Нинова, премиерът Борисов припомни: „Историята се повтаря, защото само преди две години, когато г- жа Нинова и БСП бяха мандатоносител, ГЕРБ излезе от парламента. Тогава дойде Мартин Шулц и ми каза: „Бойко, няма нищо по- лошо от политиката на празния стол. Ние като социалисти считаме, че е редно да се върнеш в парламента, защото сте прогнозируема, европейска партия, член на ЕНП и това не е правилно“.

Това беше един петък и в сряда върнах партията в парламента. Това, което те правят, ние го правехме преди две години. Разбира се, не е приятно, защото се използват всякакви похвати да се създава напрежение“, коментира Борисов и добави, че се леят обиди и най-грозни изказвания.

„И затова и не отидох. Защото трябваше пак да повтарям, че проф. Христов казал каквото казал, за да не го повтаря. Те да напомнят друго и това не е продуктивно. Показваме какво правим, има толкова напредък в България, който всички отчитат и в охраната на външните граници, и във всяко едно отношение. Мнението ми е, че въпреки провокациите, председателят на парламента Димитър Главчев не трябваше да си изпуска нервите и той”, добави Борисов.