Нов скандал разтърси парламента! БСП и ДПС саботират работния ден – отказват да влязат в залата, докато Главчев…

парламента

Нова порция скандали предстои в парламента, след като вчера председателят на Народното събрание Димитър Главчев наказа лидера на БСП Корнелия Нинова с изгонване от залата за едно пленарно заседание, а колегата ѝ Антон Кутев – с отстраняване от две пленарни заседания. Големият въпрос е дали наказанията ще паднат.

Това ще стане обаче, ако се събере кворум. Първият опит пропадна – Димитър Главчев спря регистрирането при налични 116 народни представители. В 9,30 часа все пак депутатите събраха кворум – 121 народни представители се регистрираха в пленарната зала. Първоначално регистрираните бяха 119, но двама депутати имаха проблеми със своите пултове. Така след кратка суматоха се събра необходимият минимум, за да започне заседанието.

Иначе по програма следобед трябва да започне дискусия, организирана от депутати от всички парламентарни групи за агресията в обществото. Заседават и 7 парламентарни комисии – по бюджет и финанси, по околната среда и водите, по правните въпроси, по културата и медиите , за контрол над службите за сигурност, прилагането и използването на СРС и достъпа до електронни данни, за борба с корупцията, конфликт на интереси и парламентарна етика, за наблюдение на приходните агенции и борба със сивата икономика.

Корнелия Нинова от БСП обяви, че партията няма да влиза в пленарната зала. Лидерката на социалистите обяви, че около 10.30 ще даде изявление по всички актуални въпроси. „Няма как да влезем в залата, докато Димитър Главчев е председател“, обяви Жельо Бойчев.

Мустафа Карадайъ от ДПС също заяви, че партията му няма да влезе в пленарната зала, докато Обединени патриоти са във властта.

Източник: Пик

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван.