ЦСКА го направи! Любо Пенев е кандидатът да освободи футбола ни от Боби и Домуса, вижте кой „армеец“ е в щаба му

7 Dni Sofia16.11.2017
ивайло гроздев

Любослав Пенев ще бъде основният опонент на Борислав Михайлов за президентския пост в БФС. Според вестник „Сега“ кандидатурата на бившия селекционер на националния отбор за предстоящия конгрес трябва да бъде подадена в петък. Всички необходими документи вече са събрани, като това е резултат от близо 4-месечен труд.

През това време хора, които работят за кандидатурата на Пенев, са обикаляли страната, срещали са се с представители на много клубове и имат уверение, че ще получат гласовете на доста от тях. „Имаме огромна подкрепа от много отбори. Но сме наясно, че ще ни е много трудно, тъй като Михайлов има опит в провеждането на подобни конгреси. Предстои голяма битка“, заяви Ивайло Гроздев, който е един от хората, работещи за каузата. Той е един от най-ортодоксалните привърженици на ЦСКА и минава за една от емблемите на битката за оцеляване на клуба.

По неофициална още информация зад Пенев са застанали доста популярни лица, които влизат в инициативен комитет. Сред тях се очаква да е и Христо Бонев, също бивш национален селекционер. Повече подробности обаче ще бъдат изнесени през следващата седмица, когато ще бъде дадена официална пресконференция във връзка с кандидатурата на Любослав Пенев. Самият той засега се въздържа от изявления. След като е дал съгласието си обаче, той явно е получил и разрешение от Валенсия, където в момента е на работа като треньор на дублиращия отбор.

Кандидатурата на Борислав Михайлов пък до момента още не е издигната официално. Но има категорични мнения от неговите вицепрезиденти Йордан Лечков и Атанас Фурнаджиев, че той ще се кандидатира за четвърти мандат. Макар че след преизбирането си през февруари 2014 г. Михайлов бе обявил, че това ще му е последен мандат. Конгресът на БФС се очаква да се проведе през февруари или март 2018 г.