Само в 7DniSofia.bg

Адвокатката на Йоан Матев разкри шокиращи подробности около убийството! Задава ли се тотален обрат по делото?

Йоан Матев

Отказвам да се съглася, че съм саботирала делото срещу Йоан Матев. Аз просто си вършех работата в рамките на закона. Това заяви пред Нова телевизия Стоянка Маркова, адвокатката на обвиняемия за убийството в Борисовата градина.

„Майката на Йоан Матев не беше призована за предявяване на материалите по досъдебното производство“, обясни адвокатът.

„За мен реално няма достатъчно доказателства, че лицето Йоан Матев е виновен за извършеното престъпление. Тепърва ще се борим. Има много неизвестни“, добави Стоянка Маркова.

„Няма самопризнания от страна на брата на Йоан – Марсел. Това са по-скоро свидетелски показания. Показанията на Марсел не са събрани по съвсем коректния начин. Когато лицето бъде призовано в съда, то само ще сподели какво се е случило по време на неговия разпит“, разкри защитничката на Йоан Матев.

„По отношение на оръжието – това е нож. Той е намерен цели 2 години и 4 месеца след престъплението. Когато е извършено убийството, районът е отцепен и проверяван милиметър по милиметър, включително и шахтите, но нищо не е намерено. Остава отворен въпросът дали са търсили достатъчно добре или ножът е подхвърлен“, обясни адвокатката. По думите й по намереното оръжие няма никакви отпечатъци на лицето Йоан Матев. „Това е много странно“, добави тя.

„Йоан е невинен. Всички експертизи по делото показват, че Йоан е невинен. На местопрестъплението са открити много веществени доказателства, на които са направени експертизи. Те не посочват никаква следа на обвиняемия. Напротив, има два профила на ДНК на две лица от женски пол, за които няма никаква чуваемост. Има кръв в близост до мястото на убийството, която не е изследвана“, разкри Стоянка Маркова.

„Искаме да се направят експертизи, които да установят лицата от женски пол. Именно тези ДНК профили на лицата от женски пол може да са в основата на обрата по делото, защото е възможно извършителят да е друг. Има информации по делото, че на това място, на което е извършено убийството на Игнатов, той и негови приятели са се събирали ежедневно, играли са карти, пушели са цигари, има сведения и за други нелицеприятни неща. По тази причина ние имаме съмнения. Освен това се разиграва и един любовен триъгълник между Георги Игнатов, неговата приятелка и едно друго лице. Този триъгълник не е изследван в цялост. Георги Игнатов и това лице са били в конфликт и дори е имало закани в социалните мрежи. Не се знае къде е бил той по време на убийството и не проверено неговото алиби“, обясни още адвокатката.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван.