Огромна дупка в евробюджета! Лиляна Павлова с тежко разкритие за бюджета на ЕС идната година

Лиляна Павлова (5)

Бих казала, че следващият бюджет на ЕС е на голям минус заради излизането на Великобритания от съюза. Това каза министърът на Българското председателство на Съвета на ЕС Лиляна Павлова по време на конференция на тема „Европейският съюз, Западните Балкани, България“, която се проведе в УНСС, предаде агенция „Фокус“.

По думите й заради това бъдещата многогодишна финансова рамка, която касае и Западните Балкани, ще бъде един от приоритетите на Българското председателство на Съвета на ЕС. „Тук влизат кохезионната политика, стопанската политика, отбранителния съюз и др., които изискват голям финансов ресурс, за който ние знаем колко важно е да бъде насочен. Затова за нас ще е важно да отстоим възможността кохезионната политика да продължи и да намерим правилното място за фондовете за сигурност и миграция“, обясни тя.

Павлова уточни, че 2019 г. е последната активна година на настоящия европейски парламент, тъй като през май 2019 г. ще има нови избори. „И е особено важно какво ще свършим през 2018 г. и 2019 г., заради което решихме да поставим във фокуса на вниманието на съюза темата за Западните Балкани. Искаме българското председателство да бъде балканско, защото кой друг, ако не ние познава толкова добре Балканите и може да подкрепи развитието и интеграцията на този район“, каза тя и уточни, че това не значи, че България ще даде фалшиви очаквания.


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ




Бюлетин


    Категории