Вицепремиерът Валери Симеонов за удара срещу ген. Петров: Оставката да тежи на съвестта на клакьорите от Би Ти Ви и другите папагали…

Валери Симеонов

След като Военно-апелативна прокуратура /ВоАП/ потвърди постановлението на прокурор от Военно-окръжна прокуратура и отказа да се образува досъдебно производство по повод одитен доклад на Министерство на отбраната за работата на ген. Николай Петров, потърсихме за коментар вицепремиерът Валери Симеонов. Припомняме, че той бе един от първите, който застана зад ген. Петров след скандала, и постави под съмнение разследването на Би Ти Ви, според което имало извършени нарушения. Както е известно, след репортажа ген. Николай Петров подаде оставка като здравен министър, а с него напусна и екипът му. Сега поста пое финансистът Кирил Ананиев, а Военна прокуратура направи на пух и прах твърденията на Би Ти Ви.

– Г-н Симеонов, Военно-апелативна прокуратура отказа да се образува досъдебно производство за работата на ген. Николай Петров. Заключението е, че няма нарушения. Как ще коментирате тези факти, които доведоха до оставката на ген. Николай Петров?

– Нека уточним нещо. Още навремето има отказ от образуване на дело по тези материали – нали така?! Ясно е, че няма нарушение.

– Да, сега има нова преписка и разследване на военните прокурори, които потвърждават становището от преди, че няма налице нарушения…

– Значи имаме произнасяне от втора инстанция, че няма нарушения. Така има потвърждаване на вече написана констатация, че няма нарушения и няма причина да са се води дело и т.н.

– Това е решението, да…

– Два пъти прокуратурата казва, че няма нарушения. Какво да коментирам? Нека това решение и оставката на генерал Петров да тежи на съвестта на тези клакьори от Би Ти Ви и другите папагали, които в продължение на седмица не спряха да се упражняват на гърба на генерал Петров!

– Все пак говорим за оставка на министър. Така ли трябва да се случват нещата, след като няма данни за престъпление?

– Явно… Аз съм го казвал вече няколко пъти – че дневният ред и ръководството на държавата се прави от Би Ти Ви и Нова телевизия. А дали е нормално това и хората могат да преценят.

Ако продължаваме така, всичко читаво и хубаво ще бъде унищожено, а на власт ще дойдат папагали от тези две медии.

Източник: ПИК