Джамбазки избухна: Ще ги направя луди сърбите в Брюксел, не може да тъчат на два стана и да искат да бъдат в ЕС…

ангел джамбазки

“Ще направя луди сърбите в Брюксел, не може да тъчат на два стана, ще се научат да спазват всички европейски правила, ако искат да бъдат част от ЕС. Това ще влезе в доклада за разширение, днес ще сезирам всички органи във външна комисия от която съм част и аз.” Това заяви евродепутатът Ангел Джамбазки пред Би Ти Ви по повод арестуваните български лекари в Сърбия.

Той определи това, като скандал, който го няма никъде по света. “Лекарите извършващи хуманитарна помощ да бъдат арестувани. Хората отиват да дават безплатни консултации, никой не е седнал да прави сърдечна операция”, допълни депутатът от ВМРО.„200 км е разстоянието до Ниш, но този здравен инспектор, който не е стъпвал в Босилеград 8 години, изведнъж се появява там. В града има една кошара, която я наричат здравна служба и в нея няма да намерите медик“, заяви Джамбазки.

Тези хора са оставени, за да бъдат изгонени оттам. Целта е да умрат. Това е политика на денационализация от страна на сръбската държава“, коментира той.

„В Босилеград няма дори родилен дом. Местната и централната власт притискат сънародниците ни да напуснат региона и да го обезбългарят. Аз познавам тези измъчени българи. Те са прекрасни!“, добавя евродепутатът.

Той се закани да сезира комисаря по разширяването и Европейската комисия заради ареста на български лекари в Сърбия. Такъв скандал няма да видите дори в Африка, подчерта Джамбазки.

Според него поведението на Местан е ехо от това на Ердоган.

„Когато диктаторът от Анкара каже нещо, лидерът на ДОСТ се появява и го повтаря. Местан може да иска много неща, но най-вече в турското посолство. Той каза, че иска да го уважават, защото е турчин. Никой на никого не дължи уважение заради произхода. Уважение се дължи за поведение. Той има много имена и част от тях си ги е избирал сам. Не го уважавам, защото се крие в турското посолство, а поведението му много напомня на Ердоган“, коментира евродепутатът.

„След референдума в Каталуния, Ердоган се сети, че покойният президент на Босна му е бил завещал страната, а радикални мюсюлмани в Сърбия скочиха и поискаха автономия, а Местан заговори за малцинство. В България няма национални малцинства“, подчерта той.

„ДПС може да искат да управляват и с Далай Лама. Няма да се получи, защото те са символ на политическата корупция в България. Те въведоха обръчите от фирми. Сега много страдат, защото не са във властта и не могат да крадат обществен ресурс. Затова плачат по телевизиите“, каза още Ангел Джамбазки.