Цветанов бесен на Иво Христов: Той от кои е – от 80% дебили или от нормалните българи? Двамата с Йончева са хора, които…

Цветан Цветанов 1 (2)

Заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов буквално разби колегата си от редиците на БСП проф. Иво Христов, който обяви преди дни, че 80% от българите са дебили и не могат да се подписват.

„Нека първо професор Христов се определи от кои е – от 80% дебили или от нормалните 20%…“, попита Цветанов, който гостува в БНТ.

„Иво Христов е бил протежиран от покойния Лучников като част от младежкото СДС. С Елена Йончева са хора, които не обичат нищо. Да кажеш, че 80% са дебили… Нека той да каже от кои е? Иво Христов работеше и за Румен Радев. Защо президентът не спомена нещо. Единственото, което искат тези хора, е как да отклонят Европа от европейския път“, каза още той.

„Лобистите, доколкото разбрах, са хора в парламента. Това е поредната обида. Може да има различно мнение, може да има дебат, но трябва да има уважение между институциите, защото заедно сме много по-силни“, добави Цветанов по повод изказване на президента Румен Радев по темата.

„Не може, когато президентът на страната дава интервю, да не говори за толкова важно предстоящо събитие – Българското председателство на Съвета на ЕС“, каза още Цветанов.

Относно корупцията, силният човек в ГЕРБ добави, че най-ниските нива на корупция бяха през 2010 година, а сега има все още усещането, че я няма тази ефективност.

„Попитан за рокадите в системата на МВР, Цветанов каза: „Преди години ни упрекваха, когато извадихме крими контингента на светло, че действаме като полицейщина. Но това работеше добре. След това имаше период, в който много хора напуснаха. Така се отвори дупка, която е трудно да се запълни веднага. Очаквам около 1100 нови служители да бъдат назначени до края на годината. Промените в Закона за частната охранителна дейност ще помогнат на МВР. Частните охранители имат значителен човешки ресурс, който е добре да бъде използван по-добре“, каза още Цветанов.

Относно обира на банкомата в Сепарева баня, той каза, че очаква бандитите да се предадат с адвокати в полицията. „Като цяло нямат шанс да избегнат съда. По информацията, която излиза, МВР е взело нужните мерки и бандитите нямат шанс. Въпрос на време е. Аз очаквам да се предадат“, сподели още Цветанов.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван.