Снимат ли порно в училище? Ето какво се случи след инцидента с камерата в тоалетна на родна гимназия…

училище

Училищното ръководство на Природоматематическата гимназия „Гео Милев“ в Стара Загора, Регионалният инспекторат по образование, училищното настоятелство и РУ на МВР са започнали проверка след скандала, разразил се с намерената скрита камера в женската тоалетна.

Устройството, монтирано на закачалката във WC-то на третия етаж на едно от най-елитните училища в града, е открито случайно от гимназистки. Записващото устройство е било без предавател.

Пред Нова телевизия директорът на гимназията Николина Куличева заяви, че по време на инцидента е била отпуск, но е пристигнала веднага, за да се запознае с подробностите. Според нея това е първият подобен инцидент в гимназията. Куличева допълни, че лично тя е занесла записващото устройство в полицията. Тя сподели, че с ръководството на училищното настоятелство са реагирали – сезирани са били МВР и инспектората по образование. Според директорката в гимназията няма напрежение след инцидента, а уверенията на полицията, че гнусният извършител ще бъде разкрит, внасят допълнително успокоение в създалото се напрежение.

Ако той все пак бъде разкрит, го чака наказание от една до шест години затвор.

„Най-големите притеснения са тези записи да не бъдат разпространени в интернет и да не се получи гаф с момичетата, записани от камерата“, заяви общинският съвет Янко Янков, който пръв е сезиран от потърпевшите ученички и дава гласност на случая.

Кризисният психолог Младен Владимиров коментира, че по презумпция децата в българското училище „се стискат“. Тоалетната все още остава мястото, което те посещават с нежелание – най-вече заради лошата хигиена. Като се прибави и една скритна камера, ситуацията придобива съвсем неприятна интерпретация. Владимиров подозира, че поставилият камерата училищен „Биг брадър“ не е имал за цел разпространение на порно в мрежата, а по-скоро е искал да постигне ефекта на гафа и да причини притеснения на ученичките от елитната гимназия.

„Според мен става въпрос за неуспешен опит някой да се направи на риалити режисьор. Най-вероятно информацията няма да се използва за порно индустрията, каквито са опасенията, тъй като записът вероятно не е с добро качество”, коментира Младен Владимиров.