Родителите на зверски убитата Виола разкриха покъртителни подробности за връзката й със Стефан…

Виола

Ние не познавахме добре Стефан. Един ден Виола го доведе и ни го представи. Това сподели майката на зверски убитата 29-годишната Виола Николова през юни тази година – Райна. „Заедно бяха около 2 месеца. Взаимно са се опознавали. Тя грееше до него. Не знаем какви са били личните им взаимоотношения”, сподели още госпожа Николова пред bTV.

Виола беше изключително добросъвестна и мила, почтена, честна, с едно чувство за добронамереност към хората около нея. Да помогне с каквото може. Затова и толкова бързо си отиде. Тя не можеше да таи злоба, не беше интригант. Да завижда пък съвсем”, каза с мъка почернената майка.

Според нея и съпругът й Валери процесът срещу убиеца на дъщеря им е бил претупан. „Не се взе под внимание работата, които са свършили оперативните работници и дознателя в досъдебното производство. Разигра се един театър. Стефан през цялото време разиграваше някаква актьорска игра, която допадна на съдийката, говореше някакви несвързани неща, извинения, съжаления…”, каза още Николова.

„Съдийката му каза, че ако се признае за виновен, присъдата му ще се намали. И се мина по съкратеното производство. В залата не разбрахме на какво е осъден и каква е тази 1/3 намаляване на наказанието. Искахме и неговите права да са спазени, но ако е бил осъден на доживотен без право на замяна, би трябвало да поеме и най-тежкото наказание от 30 години”, добави г-н Николов.

„Влязоха в съда с мисълта за справедлива присъда. – доживотен затвор без право на замяна. Това очаквахме да чуем”, каза още съпругата му. И добави, че изявленията на Стефан в съда били „подигравка и цинизъм”.

„Още в първото си явяване пред съда цитира „Смешен плач” на Ботев. Аз си мисля: нашият плач ли е смешен?”, добави Валери.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван.