Вежди Рашидов с гореща изповед за живота си: Семейството ми умря в ръцете ми! Останах сирак на 10 години…

Вежди Рашидов

“Имах лош късмет – и баща ми, и майки ми, и сестра ми умряха буквално в ръцете ми. Сирак останах на 10 г. Сиропиталището беше като един малък затвор. Биехме се, трепехме се. Сиропиталището ме можа да промени емоционалността ми”, казав емоционална изповедв ефира на Би Ти Ви Вежди Рашидов. Талантливият ни творец не можа на няколко пъти да сдържи емоциите си, гласът му серазтрепери и очите му се навлажниха.

“Навсякъде има завист, но тук тя е начин на живот. Не се научихме да кажем за другия добра дума.Ние сме винаги тежко комплексирани и се показваме така пред света. Азсъм единствен, който отказа да стане сътрудник на ДС. Помня как ме биеха в Ботевград, за да стана ченге. Не можах да стана член на БКП, на ДС, на ГЕРБ, на БСП, ще си отида прост художник”, спомни си Рашидов.

Вежди Рашидов си спомни за времето на Възродителния процес. “Имах лада комби и тъгнах с нея за Кърджали. Имаше бариери. Обадих се Георги Танев, първия секретар, бях известен вече тогава, пуснаха ме.На връщане отказаха да пуснат баща ми. Затова минах с него през едни черни пътища,  а той плачеше през целия път”, разказа Вежди Рашидов.

Лютви Местан говори глупости, според Рашидов. “Всеки, кото е гражданин на тази страна, имаправо да бъде какъвто си иска. Толкова е демократично, че всеки може да си вдигне багажа и да отиде в държава, където да плаща данъци. Това са простотии”, обобщи бившия депутат.

Русия не ни е враг, категоричен е Вежди Рашидов. “Една глупачка изръси една глупост. И сега не е почтено да говорим лоши работи за Русия и да разваляме отношенията между две държави”, отсече художникът.

“Не знам, че рисува картини Бойко Борисов. Свири на китара и то лошо.Но рисува добре картите на пътищата. Това е много важно”, според Рашидов.

Вежди Рашидоввиждал смъртта с очите си. А последния път я преживял. “Ако не беше женами, щях да умра.Бяхме в Германия.Тя плаче. Дъщеря й болна с обриви. Аз на химиотерапия. Казах и да си отиде в България. Надругия ден тя дойдев болницата. Каза ми, че оставила на своя колежка да се грижи за дъщеря й. И ми съобщи нещо, което никога няма да забравя: “Ако не съм тук, ти ще умреш”, каза с треперещ глас Рашидов.

“Властта ме разболя. Влязох здрав и излазох много болен. Никога не съм бил грантаджия. Останах честен”, призна известният ни творец.

коментар

  • Димитър Радев

    12.11.2017 at 12:42

    Уважавам Вежди Рашидов -творец, човек и администратор.Няма смисъл, обаче да пишете глупости за него…Да кара червена лада десет годишен си е много, много смешно……..

    Reply

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *