От последните минути! В Турция призоваха: Молете се Наим Сюлейманоглу да оживее! Вижте какво се е случило на операцията

7 Dni Sofia12.11.20175770
наим

“Няма някакво влошаване на работата на органите му. Но толкова дълъг престой в болница и тежка операция като трансплантация си казват думата. Видяхме, че има оток в лявата част на мозъка и решихме да направим операция, за да намалим налягането в него, защото това застрашаваше живота му. Той и сега е в опасност”, каза проф. Ялчън Полат, след като приключи мозъчната операция на Наим Сюлейманоглу, предава 24 часа.

Полат бе хирургът, който направи трансплантацията на черния му дроб на 6 октомври.

“Ние не знаем как ще реагира. Ако трябва ще операрираме отново. Призовавам всички турци да се молят за шампиона”, каза пък неврохирургът Гьохан Акдемир, който направи мозъчната интервенция.

Наим влезе в болница на 28 септември след като черния му дроб спря заради цироза. Направена му бе трансплантация от жив донор. На 28 октомври получи първия мозъчен кръвоизлив, но положението бе овладяно и той се върна в съзнание. Дори прие президента Реджеп Таийб Ердоган в стаята си.

Мозъчната операция е продължила 1,5 часа.

Ердоган веднага се обадил на брата на Наим – Мухарем, след като разбрал, че предстои нова операция. След това пратил човек, който да го информира за нейното протичане.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *