Арестуван в Босилеград български лекар разкри шокиращи факти за задържането на нашите медици…

болница

“Жал ми е за тези хора. Те измират. Сръбските власти нехаят”, това разказа в ефира на Би ти Ви д-р Валентин Янев, един от български лекари, които бяха задържани от полицията по време на преглед в Босилеград. Според доктора сърбите можели да се обадят в Културно-информационен център и да попитат какво точно ще извършват нашите медици. “Жителите на Боселград нямат достъп до лекари специалисти. Настоявам хората да получават медицинска помощ”, поясни д-р Янев

“Поканихме трима лекари, наши приятели. Сръбските власти ни казаха, че нямат нищо против хуманитарните дейности, но имат против начина, по който се провежда тя. В КИЦ-а нахлуха четирима полицаи, отвън имаше около 15 полицаи. Блокираха сградата, спряха прегледите. Заведоха лекарите в полицията и ги държаха там 4 часа”, разказа шефътна нашия Култрно-информационен център Иван Николов.

Както писа ПИК, български лекари, пристигнали в Босилеград с хуманитарна мисия, бяха задържани в Западните покрайнини. Трима медици от Първа градска болница в София организират с писменото съгласие на Здравния дом в Босилеград, в Западните покрайнини, на територията на Република Сърбия, хуманитарна акция за оказване на медицинска помощ за местното българско население.