Жельо Бойчев с изненадващо разкритие: БСП ще търси подкрепата на „Патриотите“ за вота на недоверие към правителството…

Жельо Бойчев

БСП ще търси подкрепата на народни представители и от „Обединените патриоти“ за вота на недоверие към правителството. Това съобщи в предаването „Метроном“ на Радио „Фокус“ зам.-председателят на ПГ на „БСП за България“ Жельо Бойчев.

„Ние имаме ясен мандат и решение по този въпрос. Така че вота на недоверие ще внесем в Народното събрание срещу правителството на Бойко Борисов. Но си даваме ясна сметка за това, че имаме гласовете да внесем такъв вот на недоверие, но нямаме нужните гласове тази битка да бъде успешно доведена докрай. И затова ще направим всичко възможно да потърсим подкрепа от всички народни представители, които считат, че тази тема е важна и значима.

Аз съм убеден, че дори в управляващото мнозинство, в коалиционните им партньори, „Обединените патриоти“, има редица народни представители, които според мен не са удовлетворени от тази ситуация, от този по същество отказ на ангажименти при изборни обещания, които се направиха със съставянето на правителството и от това, че много ограничен кръг от хора, върхушката, ползват облагите от властта”, коментира Жельо Бойчев. Той уточни, че народните представители ще се изправят пред избора дали да продължат да подкрепят случващото се в страната или ще искат промяна.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван.