Доскорошен депутат на ГЕРБ изригна: Айде сега и главният прокурор Цацаров да подхване Кирил Домусчиев

7 Dni Sofia11.11.2017
бойко борисов кирил домусчиев

Бившият депутат от ГЕРБ Методи Андреев призова премиера Бойко Борисов да не оставя на мира Кирил Домусчиев, като с оглед предложения от управляващата партия закон за разследване на цялостната приватизация, започне с тази на БМФ, чиято давност още не е отминала.

„Валери Симеонов защити държавния интерес и доказа, че при тази сделка държавата е била ощетена. Сега, обаче след решението на тричленният  състав на ВКС, браво на съдиите, държавата, в лицето на финансовият министър Владислав Горанов,  трябва да отправи иск към БМФ  и братя Домусчиеви  да изплатят неустойката по неизпълнение на следприватизационния договор в размер на над 50 млн. лв.  Така, че очакваме Владислав Горанов, който е приятел  на Кирил Домусчиев,  да поиска парите“, призова Методи Андреев.

„Отделно от това, трябва да се направи проверка как е извършена приватизацията на БМФ. Защото тя е станало по време на тройната коалиция, което не е чак толкова назад във времето. Не е паднала никаква давност. Сега са на ход правителството, Бойко Борисов, Владислав Горанов и Сотир Цацаров. Прекрасен повод има премиерът да покаже, че държавата има воля да търси истината, независимо кой е нарушил приватизационните договори“, категоричен е Андреев.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван.