Гордият Григор се показа като Мечо Пух в Лондон! И разкри кой му пълни фейсбука! Няма да повярвате…

7 Dni Sofia11.11.2017
Григор Димитров

Колкото повече победи, толкова повече.

Така в стил Мечо Пух отговори Григор Димитров на въпроса какво да се очаква от дебюта му във финалите на АТП.

Пърият му двубой е с Доминик Тим в понеделник от 16 ч българско време.

„Познавам всичките си съперници, а с отбора ми не сме дошли само да изиграя няколко мача. Да, много ми е приятно, че съм тук, защото това е една сбъдната мечта и резултат от добрата работа през сезона. Този турнир е по-различен, не само като формат, а в предишните години все не успявах. А сега наистина играх много добре и съм горд от себе си. Няма какво толкова да променям“, добави Димитров в зала О2 в Лондон.

Той отново отбеляза, че баща му е човекът, който го е научил да играе тенис.

„Непрекъснато сме във връзка с него. В академиите, където бях, не са ми показвали как да удрям форхенд. Иначе с Дани (Валверду – треньорът) и останалите от отбора работим както трябва. Няма разлика във височината, от която гледаш дори и когато си на 6-о място. Така Григор коментира сегашното си рекордно класиране в ранглистата.

Той добави, че най-често пише сам в социалните мрежи, но има и други хора, които му помагат, предава 24 chasa.

Димитров влезе в ролята на водещ по време на пътуването с корабче по Тамза за официалното представане на турнира в Лондон Тауър.Той направи интервюта с Роджър Федерер, Рафаел Надал и Доминик Тим. Българинът обаче не можа да спечели наградата за любимец номер 1 на феновете, която отиде у Федерер. Рекордьорът по титили от „Големият шлем“ бе отличен също за завръщане на годината и спортсменство.

Григор не е голям фен на драстичните промени в правилата на тениса. Коментарът му бе повод финалите на АТП за млади надежди в Милано, където се играе в къси сетове, разрешена е помощ от треньора и няма съдии по линиите заради новата електронна система на корта, която отбелязва дали топката е вътре.

„Не е лошо да се опитват подобни неща, но тенисът е спорт с традиции и правилата в момента са си много добри. Иначе е интересно да се видят мачове като тези при младите, каза бившията спортист номер 1 на България.

За него е важно да бъде здрав , а всичко може да се получи още по-добре. След финалите на АТП всичко от отбора му ще седнат, за да поговорят как стартът на следващата година да бъде още по-добър от този на приключващия сезон.

Димитров започна 2017-а с титли в Бризбейн и София и полуфинал в откритото на Австралия.