Симбиоза! Вижте какво правят двама полицаи от Стражица с двама наркодилъри

1510324618-171110-bop-str-narko-08

Прокуратурата образува досъдебно производство срещу организираната престъпна група от двамата полицаи от Стражица и двамата наркодилъри, които вчера бяха задържани за разпространение на наркотици. Групата е следена от службите от 2015 г.

Събирането на доказателства обаче е било трудно, защото полицаите добре познават системата и са намирали начин да заобикалят закона. „Двамата полицаи от РПУ-Стражица са познавали „по служба“ наркодилърите и са им осигурявали „чадър“ в престъпленията. Те са предупреждавали другите двама души, когато е имало проверки или акции срещу наркоразпространението. А за да осигурят на групата двойна печалба, полицаите дори са задържали някой, който си е купил марихуана от дилърите, изземaли са я и са я връщали отново на дилърите – да я продадат пак“, обясни началникът на специализираната прокуратура Иван Гешев, цитиран от Нова телевизия.

Досега службите са претърсили 10 обекта и са намерили 32 чувала с марихуана в пети човек от схемата, сочен за производител. Директорът на ГДБОП Ивайло Спиридонов уточни, че за разкриването на престъпната група са използвани всякакви възможности на специалните разузнавателни средства. Двамата полицаи и двамата наркодилъри бяха задържани вчера, по време на сделка. Освен това, единият от дилърите е шофирал с 220 км/ч в населено място.  Междувременно от пресцентъра на МВР разпространиха снимки и видео от спецакцията в Стражица, довела до разбиването на престъпната група.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван.