Генерал Деси! Първата дама отбичи яко учители и директори, видя се само с ученици. Защо….

Десислава Радева

Първата дама на България Десислава Радева беше вчера в СУ „Емилиян Станев“ във Велико Търново. Там тя разговаря с тийнейджъри по темата за съвременното будителство. Срещата на Десислава Радева . Разгласена в последния момент заради желанието на г-жа Радева да остане насаме с учениците Поведението й обаче възмутило родители и учители в старопрестолната столица. Президентшата изгонила учители и директори от срещата с възпитаниците на шест търговски училища.

Повече от час Радева е водила разговори с подрастващите, които са били доведени от своите преподаватели за среща, анонсирана като “отворена дискусия”. За събитието, което се охранявало солидно, медиите бяха информирани в последния момент.

По повод организацията на срещата, на 30 октомври е бил изпратен имейл до всички средни училища и професионални гимазнии в старата столица. В него пише: “В отворената дискусия с децата ще участва и г-жа Радева, в ролята на модератор”. Във въпросния имейл е прикачена официалната покана до директорите, подписана лично от президентшата. Педагози изразиха възмущението си, че Деси Радева искала децата да се чувстват по-свободно, именно затова не допуснала нито един учител в залата. Посещението на Десислава Радева в старата столица е част от инициативата на учреденото от нея сдружение “Живата вода на България”, което работи за опазването на традициите, фолкклора, обичаите и занаятите.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *