Само в 7DniSofia.bg

Валери Симеонов не оставя Домусчиев! Нанесе му нов удар! Очаква обаче и нагло отмъщение от олигарха, вижте какво

7 Dni Sofia10.11.2017
Валери Симеонов

„Не може безнаказано да приватизира, да унищожава работещи и печеливши предприятия, да уволнява хиляди хора и накрая нагло да не иска да си плати неустойките за безобразията, които е правил. Искам да обърна внимание, че това е първата стъпка, ако си спомняте аз се зарекох да заведем и второ дело, срещу самата приватизация, която според мен е направена по абсолютно престъпен начин и в абсолютен ущърб на интересите на държавата“, изригна вицепремиерът Валери Симеонов, след като бе присъдено БМФ на Кирил Домусчиев да плати на държавата 50 милиона, които той искаше да намали по приватизационния договор.

„Както си спомняте, имаше над 20 кандидати за приватизацията, чужди фирми, едни от най-големите от бранша, с богата история и изведнъж на последния етап остана само един състезател, въпросната „Кей Джи Маритайм Шипинг“, която спечели подаръка на ниска цена. При оценка над 1,3 млрд. лв. те закупиха БМФ на цена от 400 млн. лв. За това също ще бъде подаден сигнал и ще искаме съдът да се произнесе и по този въпрос“, категоричен е Симеонов.

Искаме всички да видят, че няма давност и рано или късно всеки подлежи на съответните санкции, които са според закона.

Той очаква сега да има удар срещу него, но не се притеснява.

„Мен трудно може някой да ме притиска, но очаквам всякакви измислици. Искам дебело да подчертая, че това ще стане или през Нова телевизия или през Би Ти Ви, защото това са двете телевизии, в които са поръчките. Могат да ви измислят всякакъв компромат, така че по-скоро чакам компромати. Да не говорим, че от гледна точка на опозицията това ще е подходящ момент и няма да се изненадам, ако направят две в едно, да изкарат някакъв компромат, но определено ще бъде радушно посрещнато и доразлаяно от опозицията. Със сигурност ни очакват интересни дни. Не мога да не призная, че има един такъв динамичен начин на живот, като виждам как всички се активизират“, сподели Симеонов пред ПИК.