Вотът на недоверие пропадна! Марешки провали плана на БСП – оставал да свети на управлението…

Марешки

БСП се провали с вота на недоверие още преди да е внесен официално, дори и преди темата да е избрана. Това стана ясно след среща на депутати от БСП и лидера на Воля Веселин Марешки.

Жельо Бойчев заяви, че след като са разговаряли от Воля са заявили, че няма да ги подкрепят в искания вот на недоверие, но пък социалистите нямало да се откажат докато не свалят от власт Бойко Борисов и ГЕРБ.

„Вота за недоверие има много важна цел, като определя кой подкрепя правителството на Бойко Борисов и кой опозицията, което се вижда от всички български граждани и поставя една разделителна линия кой иска промяна истинска, смяна на модела на управление на страната и кой иска оставане на това статукво, което продължава да ограбва всеки един български гражданин“, допълни още Бойчев.

Пред журналисти в Народното събрание Марешки заяви, че не можело да се иска вот на недоверие преди европредседателството, както и че остават прожектор на управлението, за да осветяват всички нередности. Те щели да подкрепят добрите решения и съответно да гласуват против, когато не са съгласни. Нямало обаче да позволят да ги пришиват към която и да е партия и не се смятали за патерица на управлението.

Източник: Пик

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван.