Горанов направи БСП за смях: Бюджетът е за 100 процента от българите, а не за 80 процента…

Владислав Горанов (1)

„Този бюджет е за 100 процента от българските граждани, а не за 80 процента“, така със закачки към БСП се обърна финансовият министър Владислав Горанов към опозицията при представянето на бюджета за 2018 година.

„Събрали сме се да преразпределим благата събрани от българските граждани. Парите тази година са повече, независимо от всичко и не променяме данъците. За нас е важно съществуващия модел на дапъчнатга политика да бъде запазен. Аз бих приел като искрени тези желания от една част от политическата класа, ако довеждат до равенство, защото си спомняме, как уж това равенство доведе до пропаст между хората“, заяви финансист номер 1 у нас.

Освен, че очерта основните приоритети поети в предизборната кампания, които управляващите изпълняват с рамката на бюджета за идната година, Горанов няколко пъти настъпи остро БСП. „Понякога тези 80 процента взимат превес при вас и се чуват неверни тези. Бюджетът е част от демокрацията и еманация от управляващите към управляваните и как ще бъдат разходени чуждите пари“, заяви още Горанов.

„Да започнем с опозиционните бъртвежи, в комисията при първо разглеждане на трите бюджета, министър Горанов заяви, че бюджета не е начин да се правят реформи, днес виждаме, че започвате да говорите за реформи и промени”, заяви депутатът от ДПС Йордан Цонев.

Според него икономическия растеж се дължи на вътрешното търсене, на потреблението, което е заложено и в помпа на растежа за идната година. Цонев заяви, че икомиката има нужда от крещяща нужда от инвестиции. Депутатът от ДПС допълни, че инвеститори не идвали у нас заради неподходящите условия и административните спънки. По думите му реформи няма, най-малко в образованието и здравеопазването.

„Това което бюджета предлага и МОН предлага е сериозна реформа, като е в реформа в духа на Обединените патриоти, като се променя механизма на делегираните бюджета.Представянето на тази реформа в училищното и предучилищното образование бе приета от всички представители в комисията с адмирации“, заяви в реплика на Цонев доц. Михов от ВМРО.

Източник: Пик

коментар

  • Иван Митев

    09.11.2017 at 11:57

    Предложеният държавен бюджет е с неправилна структура на приходите и разходите. Предпоставката е незачитането на местната проява на разпространената в света грешка в паричната система. Последващите вреди се заплащат с пари от нови държавни дългове.
    Сега приемането на бюджета е най-сигурния подход за провалът на правителството. При запазването на държавната грешка – колкото по-добре се изпълнява държавния бюджет, толкова ще е по-голям провалът на правителството.
    Устойчивият обществен просперитет е възможен след подобрението на паричната система.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван.


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ




Бюлетин


    Категории