Никой не е смъквал така гащите на БСП! И никой не е показвал колко много руско ако има по тях! Ексклузивно от Люба Кулезич

7 Dni Sofia08.11.2017
люба кулезич

Депутатът от БСП Иво Христов се извини, че нарече 80% от българите „дебили, които не могат да се подпишат”. От ГЕРБ обаче не му приемат извиненията. Искат му оставката. Това била обида към българския народ, която нямало как да бъде подмината. Така депутатът от ГЕРБ Тома Биков обоснова искането Иво Христов да си ходи от парламента.

Трогателна е тази чувствителност на ГЕРБ към словесното разпасване на червения професор ли, социолог ли, журналист ли, или какъвто точно е един от най-пламенните оратори от гражданската квота на БСП.

Само че проблемът не е във високомерното му изхвърляне с „дебилите”. Да не би Петър Москов да не наричаше едни човешки създания, които налитат на лекари, „скотове”? Ами Валери Симеонов с бисерите му по адрес на циганския етнос: нагли, озверели, човекоподобни? Че и с присъда се сдоби сегашното коалиционно вице.

Да, Антон Тодоров с фатмашките си закани и просташки епитети беше принуден да хвърли оставка. Но там се намесиха едни други сметки и партийни съображения. Самият Тома Биков наричаше Борисов „карикатура на диктатор” и му вещаеше път към подсъдимата скамейка. Пък на, сега е един от най-лоялните към същата тази „карикатура” депутат на ГЕРБ.

От БСП напомниха на министър-председателя за „матр`яла” и за съждението „вие сте прости и аз съм прост”. Изобщо сегашният депутариат хич не си подбира оскърбленията: от всякакъв вид гадни насекоми до „еничари” и национални предатели.

Така че, цялата тази поредна истерия с „Дебили гейт” и дърляне за оставка по езикови причини е вятър и мъгла. Това е фалшиво пререкание, което цели да заглуши с излишни децибели истинския повод Иво Христов да бъде уволнен от българския парламент. Това е неговият явен опит за ревизия на едни от най-достойните страници от българската история в полза и в интерес на чужда държава.

Проф. Божидар Димитров се опита да омаловажи изказването на говорителката на руското външно министерство Мария Захарова, че съветската армия е спасила българските евреи. Нарече я „пикла без цици” в същия махленски стил, за който днес в парламента си искат оставки и се правят на лордове.

Номерът е обаче, че Москва не се извини за хибридния удар на Захарова. А Иво Христов директно го подкрепи. „Какво каза Мария Захарова – не трябва да се забравя, че ако не беше Съветската армия, 50 000 български евреи щяха да бъдат депортирани. Някой съмнява ли се, че нямаше да стане така? Или ще кажем ние йок, не, на Гьоринг и Хитлер – ние ще си ги пазим нашите евреи, вие си гледайте работата”. Това вече е сериозна работа! Ако лично Корнелия не поиска да отзове речовития си депутат, БСП ще се солидаризира и ще официализира опита за кражба на българска история от името на Москва.

И още нещо – не по-малко отвратително: заставайки зад маниакалната коленопреклонност на Иво Христов към хибридната войнствена политика на Путин спрямо бившите съветски сателити, БСП ще се съгласи тихомълком с геноцида на руските евреи, упорито прокарван от Сталин още преди началото на Втората световна война. Ще забрави дори ужасяващия факт, че именно Сталин е наредил целият Еврейски антифашистки комитет в Москва да бъде разстрелян и то в 1948-а г. – 5 години след като целия български народ спаси хиляди евреи.

Да се съгласиш, че Съветската армия, под командването на генералисимус Йосиф Висарионович Джугашвили е спасител на българските евреи е все едно да провъзгласиш д-р Менгеле в специалист по педиатрия. За да угоди на неувяхващата българо-съветска дружба, която за малко не ни превърна в Шестнайста република на СССР по времето на Тодор Живков, днешната соцпартия де факто ще отрече целия патос на Холокоста, обявил масовото прочистване на евреи в годините на нацизма в престъпление срещу човечеството.

С други думи БСП ще си заслужи срамния етикет на антисемитска партия. А това би й коствало жесток удар по международния авторитет. Така че, оставката на Иво Христов е задължителна. Но само с честни и правдиви мотиви за искането й, а не с лицемерно джавкане на тема езикознание.

Люба Кулезич – BiT

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван.


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ




Бюлетин


    Категории