Само в 7DniSofia.bg

Заместникът на Валери Симеонов сензационно: Ще дадем Делян Пеевски за разследване, но…

7 Dni Sofia09.11.201719120
борис ячев

Зам.-председателят на Валери Симеонов в НФСБ и депутат от Обединени патриоти Борис Ячев гостува в „Честно казано“ по Би Ай Ти с коментар по актуалните политически въпроси и това какви процеси се случват в управляващата коалиция.

„Смятам, че се създаде излишна шумотевица около участието на Патриотите във властта. Видя се че това не е толкова страшно и те могат да бъдат и балансьор, и двигател на процеси в управлението“, заяви Ячев.

„Бави ни рутината, често пъти нежеланието на колегите от ГЕРБ да се включат в някои процеси, например социалните“, посочи още депутатът.

„Иво Христов трябва да си ходи, това е много по-голямо прегрешение от това на Антон Тодоров или на други представители на изпълнителната власт, които си тръгнаха“, коментира скандала с депутата от БСП Ячев.

„Няма ситуация, в която Обединени патриоти да са имали доказателства за участието на Пеевски във властта по какъвто и да било начин. Търпимост няма да има, в момента, в който се появи сигнал или информация за Пеевски, тя ще си отиде по нормалния ред да бъде разследвана с искане за отговор“, заяви депутатът, който е председател на парламентарната комисия по корупция.

„Категорично, вотът на недоверие няма да мине“, убеден е Ячев относно вотът, организиран от опозицията.

„Ако видим, че онова, което сме заложили като приоритети не се случва, бихме се дистанцирали от Борисов“, категоричен е представителят на Патриотите.