Бомба в “24 часа”! Нов търг за емблемата на ЦСКА! Бизнесмен спечели имоти на клуба, гонят Дора Милева

7 Dni Sofia08.11.201757850
ЦСКА Ботев Враца (9)

Много е вероятно да има нов търг за емблемата и имуществото на дружеството на ЦСКА, което е в процедура на несъстоятелност.

Бизнесменът Вълкан Стойновски е спечелил делото за собствеността на имотите в местността Карадере до Бяла на втора инстанция. Сега последната е Върховния съд, информира “24 часа”.

Синдик Дора Милева въпреки проблемите включи имотите в масата на несъстоятелността и дори те по оценка са най-ценните извън емблемата.

При положение, че спорът бъде решен окончателно от Вълкан Стойновски, то трябва да се промени всичко, включително и оценката на цялото имущество. Това според юристи означава нов търг и всичко трябва да започне отначало.

Победа на Стойновски може да означава и промяна на синдика, след като Дора Милева е допуснала нарушение.

Спорът за имотите е още от времето, когато “Титан” управляваше ЦСКА. Те ги бяха заложили като гаранция за дълговете към НАП. След като започна процедурата по несъстоятелност, те бяха върнати обратно от държавата, за да бъде направен търг.

Имуществото бе спечелено от фирмата “Ред анималс” на фенове на ЦСКА, която даде за него 8 милиона лева. Приключване на сделката обаче няма как да има при новите обстоятелства, дори да бъдат отхвърлени всички последни жалби.

При това положение има сериозна вероятност казусът с търга за имуществото да продължи до края на 2018 година, след като процедурата ще стартира отново.

До момента имаше два търга, като първият се провали на стадион “Българска армия”, защото на него не бяха допуснати фирмите, близки до собственика на “Лудогорец” Кирил Домусчиев.