Григор Димитров попадна в една група с Надал! Ето кои са останалите съперници на световния номер 6…

Григор Димитров

Григор Димитров попадна в Група „Пийт Сампрас“ на Финалния турнир на ATP в Лондон. Съперници на световния №6 в тази група са световният №1 Рафаел Надал, Давид Гофен и Доминик Тийм. В Група “Борис Бекер” пък попаднаха шесткратният шампион Роджър Федерер, Александър Зверев, Марин Чилич и Джак Сок. Турнирът ще се проведе от 12 до 19 ноември в зала “О2” в английската столица.

Германската легенда Борис Бекер, на когото е кръстена едната група, бе главно действащо лице в тегленето на жребия, който може да се нарече добър за дебютанта в престижната надпревара Григор. Най-силният ни тенисист играе успешно срещу Давид Гофен. Димитров има 3 победи от 4 мача срещу белгиеца на ниво ATP, но българинът има и още 3 успеха срещу този съперник в срещи, които не влизат в официалната статистика, така че общият му баланс срещу Гофен на практика е 6:1.

Срещу австриеца Тийм Димитров има една победа от три мача, а срещу Надал 26-годишният хасковлия е печелил само веднъж от 11 опита. Тази година първата ни ракета претърпя три поражение от Рафа, но мачовете бяха оспорвани, а полуфиналният им сблъсък на Australian Open в началото на сезона се превърна в класика. Надал не излезе на корта за 1/4-финалния си мач на “Мастърс”-а в Париж миналата седмица заради проблем с коляното и бе под въпрос за Лондон. Финалният турнир по традиция не е най-успешният за испанеца в кариерата му, като левичарят от Манакор никога не го е печелил.

Димитров ще започне участието си още в първия ден на турнира (неделя, 12 ноември), като все още не е ясно кой ще бъде първият му противник и в колко часа ще започне двубоят. Първите две срещи от другата група пък ще се изиграят в понеделник (13 ноември).

Източник: sportal.bg

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван.


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ




Бюлетин


    Категории