Само в 7DniSofia.bg

Валери Симеонов пое цялата изпълнителна власт в държавата! Опозицията на контра – отказва да гледа бюджета на НЗОК

Валери Симеонов

Валери Симеонов управлява държавата днес. Вицепремиерът е единственият министър, който не е в Брюксел. Всички останали членове на кабинета са заедно с премиера Бойко Борисов на посещение в белгийската столица, съобщава Канал 3.

Това е и причината депутатите от опозицията да не искат да се гледа бюджетът на НЗОК в пленарна зала и настояват в нея да дойде поне Сименов. Както е известно няма и министър на здравеопазването, защото проф. Николай Петров е в оставка, а Кирил Ананиев още не е встъпил в длъжност, защото Народното събрание не е гласувало.

“Не може държавата да се управлява от зам.-министри и директори на дирекции”, възропта Филип Попов от БСП. А иначе днес в Брюксел има съвместно заседание с Колегиума на комисарите по повод предстоящото ротационно председателство на България на Съвета на Европейския съюз през първата половина на 2018 година и подготовката по него, каквато е установената през годините практика. Предвижда се двустранна среща между министър-председателя Бойко Борисов и председателя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер, а всеки министър ще има и индивидуална среща със съответния ресорен еврокомисар.

Акценти в разговорите ще бъдат темите от европейския дневен ред, които ще бъдат и във фокуса на Българското председателство. След срещите министър-председателят Бойко Борисов и председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер ще дадат съвместна пресконференция.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *