Само в 7DniSofia.bg

Патриотите изригнаха: Бай Хасан не иска признаване на турско малцинство! Местан и шайката му искат…

Юлиян Ангелов

Не познавам нито един обикновен турчин в България, който да иска признаване на турско малцинство, освен Местан и шайката около него. Това каза в сутрешния блок на БНТ депутатът от Обединени патриоти и организационен секретар на ВМРО Юлиан Ангелов по повод настояването на лидера на ДОСТ Лютви Местан да се признае турско малцинство в България.

“В момента прокуратурата проверява информацията, че партия ДОСТ е финансирана от чужда държава. В клипа на ДОСТ присъстваше Гьокче – това не е нормално. Този посланик беше един от политиците, който създаваше проблеми между България и Турция. Не може да се включват чужди политици в предизнорни клипове на български партии. Целта на ДОСТ е да превърне всички българи мюсюлмани, гагаузи, цигани мюсюлмани в турско малцинство, за което да се грижи Турция”, заяви Ангелов.

“Искането не е на обикновените български турци. Не съм чувал на предизборно събрание на ДОСТ редовият член бай Хасан да е станал и да е поискал признаване на турско малцинство – няма такова нещо”, подчерта Юлиан Ангелов.

“По време на предизборната кампания разбрах, че българските турци все още изпитват още страх от Възродителния процес. Затова въпросът за национално малцинство е особено актуален”, заяви кандидат-депутатът от ДОСТ Георги Боздуганов. Според последното преброяване в България живеят около 600 000 турци. Освен тях още няколкостотин хиляди живеят в Турция и в държави от Европейския съюз. Наличието на турско малцинство е обективен фактор. Задължение на българската държава, която е подписала хартата за малцинствата, е да я спазва. Напълно демократично е да бъде признато турско малцинство в България”, посочи Боздуганов.