Вуйчото на убития Георги с тежък коментар за освобождаването на Йоан Матев: Трябва да вярваме в институциите…

Съдебна палата

Бях шокиран от възможността Йоан Матев да излезе на свобода. Когато погледнах малко по-детайлно, разбрах, че нещата не са толкова прости. Това заяви пред Нова телевизия Илиян Георгиев, вуйчо на убития Георги в Борисовата градина. Припомняме, че вчера съдът пусна на свобода обвинения Йоан Матев.

„Доколкото разбирам, защитата на Йоан Матев се опитва с всякакви начини да заобикаля етиката на правото, за да се получи това забавяне в процеса“, коментира той и добави: „За съжаление, съдът може би е стигнал до това решение да пусне на свобода Йоан Матев, за да може защитата му да приеме документите и делото срещу него да започне.“

„Мисля, че цялото общество иска Йоан Матев да остане в ареста. Не виня прокуратурата и съда. Смятам, че прокуратурата и следствието са си свършили много добре работата. Трябва да вярваме в институциите“, каза още Илиян Георгиев.

„Притеснявам се, че ако и Апелативният съд пусне на свобода Йоан Матев, той ще се укрие. За мен това ще се случи, защото аз не виждам защо иначе той ще излиза на свобода“, уточни вуйчото на Георги.

По думите му всички се страхуват, че доказан убиец ще излезе на свобода и ще се разхожда сред хората.

„Родителите на Георги ги боли изключително много. Тази болка няма как да бъде заличена. Тя остава за цял живот. Братчето и сестричето му също скърбят. Всеки ден питат „Къде е бате, къде е бате“. Представете си какво им казват всеки ден“, поясни Илиян Георгиев.