Сидеров обяви официално името на новия здравен министър: Борисов го предложи, а ние го приехме…

Волен Сидеров

Премиерът Борисов го предложи, а ние – коалиционните партньори от Обединени патриоти, приехме кандидатурата. Кирил Ананиев ще е новият здравен министър! Това обяви лидерът на „Атака“ Волен Сидеров пред Би Ти Ви.

„Премиерът имаше идеята за конкретния човек. Имаше дебат дали да е медик, или мениджър. Сега имаме финансист, доказан като кариера и качества. Обединихме се около това, че след толкова медици, е добре мениджър да поеме нещата. Министърът е политическо лице, но политиката му трябва да бъде ясна и подкрепена от кабинета“, разкри Сидеров.

„Има много неща да се случат в здравеопазването. Един горещ въпрос е дали да има държавни болници, но с друг статут. Сега и частни и държавни теглят от касата. Не са равнопоставени. Ананиев има поглед върху нещата, защото сега е зам.-шеф на касата. Борисов предложи, а ние се съгласихме с това, че трябва да е мениджър. Знаете, че Борисов няма и миг колебание, когато се появи петно, съмнение или морално уязвима постъпка, веднага си отива човекът. По-скоро Борисов вече се беше спрял. Обсъждани са и други имена, но на лекари. Ще изслушаме Ананиев. Той ще направи среща с всички парламентарни групи и после ще се гласува“, добави Сидеров.